vrijdag 21 juni 2013

Tips tijdens de massage


Om alles eruit te halen wat er in zit ;-)

* Kom precies op de afgesproken tijd! Dus niet vroeger en meer dan 10 minuten te laat gaat van je eigen massagetijd af (maar betaal je wel). Trouwens, het is me nog maar een paar keer gebeurd: een "no show" maar als je niet komt zonder het op tijd te hebben gemeld, kom je op de zwarte lijst. Streng hè, maar dit kan je beter van te voren weten!

* Tijdens de massage speel ik muziek af van Dan Gibson, Enigma, Enya, Feng Shui, Harmony & Balance, Karunesh, Llewelyn, The Best of New Age, The Therapy Room. Geen muziek met ruisend water of kirrende vogels. Het is mogelijk om je eigen (rustige) muziek mee te nemen (op Ipod)!

* Gebruik geen after shave of parfum.

* Geef tijdens de massage aan wat je lekker vindt! Ik masseer intuïtief wat inhoudt dat ik mijn massage afstem op jouw lijf! En dat hoeft niet met "Oh ja, jaaaa, JAAAAA". Liever niet zelfs ;-), een zucht, kreun, versnelde ademhaling is al voldoende. Dit voorkomt frustratie (bij mij; “vind je het wel lekker?!” en bij jou “Had ze dat niet wat langer kunnen doen”).

* Als je telefoon aan moet staan omdat je bereikbaar moet zijn (doodzonde trouwens), geef dat dan even aan en zet hem anders uit.

* Als ik je met je hoofd naar links leg is dat niet omdat je niet naar me mag kijken ;-) De linkerkant van je lijf communiceert met je rechter hersenhelft en daar zit je gevoel ... De meesten liggen het liefst met het hoofd naar rechts (ratio) en als ik dus steeds je hoofd naar links duw is het omdat ik wil dat je bij je gevoel komt.

* Geef het aan als je het te koud of te warm vindt. Het is standaard 25 graden C maar het is voor mij makkelijk om extra bij te verwarmen. Ik weet niet of kippenvel komt van de kou of van de aanrakingen ;-)

* Tijdens de massage praat ik niet, ik wil graag dat je alleen maar voelt. Voor of na de massage kun je me alles vragen en hier kun je (evt anoniem) die vragen stellen die je face to face niet durfde ;-)

* Soms mail ik een aantal dagen/weken na de massage om je te vragen hoe je het ervaren hebt. Als je hier geen prijs op stelt, wil je me dat dan laten weten?Hier komen in verloop van tijd vast nog meer tips bij of misschien hebben jullie zelf aanvulling? Dan kun je ze hieronder zetten (kan ook anoniem).

3 opmerkingen:

  1. Geblinddoekt gemasseerd worden geeft een nog hoger gevoel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij een bijzondere ervaring zo'n blinddoek en denk dat je dan zeker tijd en ruimte vergeet en het gevoel daardoor nog intenser wordt. Ga het zeker vragen!
    Lodewijk

    BeantwoordenVerwijderen