woensdag 19 december 2018

Terugblik en cadeautjesHet was voor mij een goed jaar. Een jaar om dankbaar voor te zijn en waarin ik weer veel heb geleerd, ook over mezelf en wat wel en niet bij mij past. Of beter gezegd: wie wel en niet bij mij passen 😉 Er zijn mensen die niet door hebben dat dit mijn baan is. Dat ik hier mijn hypotheek mee betaal en netjes de helft afdraag aan de belasting. En dat het echt heel vervelend is als mensen proberen over mijn grenzen te gaan. En dat het ook heel vervelend is om cadeautjes te geven (in de vorm van extra tijd, coaching of aandacht) en niets terug te krijgen. En geloof me, ik weet dat E90 of E100 heel veel geld is en daar krijg je de allerbeste liefdevolle massage voor die er te krijgen is. Maar als ik extra’s geef, verwacht ik ook extra’s terug. En dat mag in de vorm van fooi, een product uit je eigen winkel maar ook door het plaatsen van een berichtje op mijn site of het mailen van een gedichtje of andere uiting van dankbaarheid. Dat geeft mij weer energie.

And then I learned the spiritual journey had nothing to do with being nice. It had to do with being real and authentic. Having boundaries. Honouring and respecting my space first, others second. And in this space of self-care, being nice just happened, it flowed… not motivated by fear, but by love.          ~ Michelle Olak

Verder heb ik dit jaar verschillende (tantra) workshops gevolgd maar niet echt iets gevonden wat ik kan integreren in mijn massage. Daar ben ik nog wel naar op zoek. Vooral voor al die mensen die al jaren komen! Dus heb je suggesties; mail me maar!

Komend jaar gaat er verder niets veranderen. In drukke tijden zal ik geen nieuwe cliënten aan nemen maar dat deed ik dit jaar ook al. Ik wil voorrang geven aan trouwe cliënten maar dat kan alleen maar als jullie op tijd reserveren.

Geniet van deze tijd van het jaar. Vertraag en geef aandacht aan elkaar. Ik zal een kaarsje branden en stil staan bij die mensen die zich eenzaam voelen.

Liefs van mij!5 opmerkingen:

 1. Lieverd, je bent goud! Nooit vergeten! Tot snel, Anton

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent de brenger en gever van "sunshine"!
  Tot snel in 2019, Leon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent een engel in moeilijke tijden, maar ook in onze cessie ben je er een uit duizenden. Ik zie alweer uit naar ons samenzijn in 2019

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent de liefste engel die ik ken en me steeds verwend vanuit je hart !
  Tot snel lieverd, Marc

  BeantwoordenVerwijderen